dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op April 3, 2018 door: Asian News

Chinese bezoekers ontdekken Nederland via WeChat Go Europe app

Afgelopen woensdag was de officiële lancering van de ‘WeChat Go Europe’ app. WeChat, KPN en NBTC Holland Marketing lanceren deze app met als doel Chinese bezoekers te inspireren, informeren en te begeleiden tijdens hun reis door Nederland. De innovatieve WeChat go app biedt Chinese bezoekers op maat gemaakte reisinformatie met een rijk aanbod aan Nederlandse bezienswaardigheden verspreid over het land.

WeChat go Europe app stimuleert spreiding
Europa is steeds meer in trek bij Chinese bezoekers. Om hun reis door Europa makkelijker te maken, lanceerden WeChat en KPN afgelopen jaar een WeChat Go simkaart. Via de zogenaamde WeChat Go Europe app, verkrijgbaar via de simkaart, maken Chinese bezoekers kennis met het diverse aanbod van Europese steden.

“Ook Nederland ziet een groeiend aantal Chinese bezoekers. Afgelopen jaar ontvingen wij 365.000 Chinezen, een stijging van 23 procent met een jaar eerder. We zijn dan ook trots dat we samen met initiatiefnemers WeChat en KPN, highlights verspreid over Nederland onder de aandacht kunnen brengen, in plaats van alleen aanbod in onze hoofdstad,” aldus Jos Vranken, algemeen directeur NBTC. “We zijn er trots op dat we met deze app een platform creëren waar meerdere plekken in Nederland van kunnen gaan profiteren. Dit sluit naadloos aan op onze HollandCity-strategie, waarin de focus ligt op spreiding van internationale bezoekers in ruimte en tijd. Daartoe zal de content in de app steeds meer relatief nieuwe en verrassende bestemmingen in ons land weerspiegelen.”      

China Lab: inspelen op reisontwikkelingen
De samenwerking met betrekking tot de WeChat Go Europe app is opgenomen binnen het China Lab, het samenwerkingsverband dat NBTC samen met Nederlandse reispartners heeft opgericht. Doel hiervan is om beter in te kunnen spelen op de snelle digitale ontwikkelingen in de Chinese markt en dit ook als testomgeving voor relevante toepassingen elders in de wereld te gebruiken. “Wij kijken uit naar de vervolgstappen en nodigen partijen van harte uit om samen met ons de handen ineen te slaan zodat we onze Chinese gasten nog meer van ons mooie land kunnen laten zien.”

 

Bron: NBTC Holland Marketing
Foto: ©NBTC

 

 

 

print
comments powered by Disqus