dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op June 24, 2015 door: Asian News

Chinese belangstelling voor Nederlandse ruimtevaart

China heeft belangstelling voor Nederlandse ruimtevaart en nauwere samenwerking ligt voor de hand. Dat is de conclusie na het bezoek eind mei aan China door een door het NSO geleide delegatie van vertegenwoordigers uit de Nederlandse ruimtevaart. ‘De Chinezen zien met name onze kwaliteiten op het gebied van specialistische ruimte-instrumenten en toepassingen van satellietdata”, zegt NSO-directeur Ger Nieuwpoort, die in Beijing een ontmoeting had met de vice administrator van de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA, dr. Wu Yanhua.

De samenwerking met China wordt breed opgezet en richt zich in het bijzonder op instrumentontwikkeling en satelliettoepassingen. Het NSO en het CNSA zullen in een Joint Committee maatschappelijk relevante thema’s van samenwerking identificeren. Working groups waarin deskundigen uit beide landen zitting hebben zullen deze thema’s vervolgens verder uitwerken.

Tijdens het bezoek is meteen de eerste concrete samenwerking in gang gezet door gezamenlijk een workshop te houden over Luchtkwaliteit en Klimaat. Daar kwamen wetenschappers, applicatieontwikkelaars en instrumentontwikkelaars en gebruikers uit beide landen samen.  De workshop was zo succesvol dat is afgesproken is een volgende workshop te houden op het gebied van landbouw.

 

Bron: www.spaceoffice.nl

 

 

print
comments powered by Disqus