dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op April 15, 2013 door: Asian News

Zwolle begint met aanleg Chinese begraafplaats

Afgelopen donderdag zijn ze in Zwolle begonnen met het aanleggen van een speciale Chinese begraafplaats. Deze begraafplaats krijgt de naam ‘Het Paradijs’ en maakt onderdeel uit van de begraafplaats Kranenbrug. Er komen 230 graven die op traditionele Chinese wijze schuin omhoog  gebouwd worden op een zonnig en licht gedeelte en met uitzicht op de hoofdvijver van de begraafplaats. Deze graven kunnen voor onbepaalde tijd uitgegeven worden en er komen ook urnennissen. De Chinese begraafplaats krijgt ook zijn eigen pagode en toegangspoort.

De Chinese ouderenvereniging in Zwolle is erg blij met deze speciale begraafplaats. In de Chinese cultuur wordt veel waarde gehecht aan  begraven worden en het vereren van de voorouders. Begin april vond het eren van de voorouders plaats tijdens het jaarlijkse Qingmingfestival.

In Kranenbrug is er al een Islamitische begraafplaats aanwezig. ‘Het Paradijs’ wordt de eerste Chinese begraafplaats in Overijssel. Voorheen waren de Chinezen vooral aangewezen op de Chinese begraafplaatsen in Arnhem, Amsterdam, Rotterdam of Den haag. Eind dit jaar kunnen de graven en urnennissen in gebruik genomen worden. Er zijn al zeventig graven en vier urnennissen uitgegeven.

 

print
comments powered by Disqus