dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op June 19, 2013 door: Asian News

Feestelijke start bouwwerkzaamheden Chinees tuinbouwbedrijf in Lansingerland

De komst van het Chinese tuinbouwbedrijf Shouguang Vegetable Industry Holding Group is een waardevolle aanvulling op het tuinbouwcluster in en om Lansingerland. Dat bleek op 10 juni tijdens de feestelijke start van de bouwwerkzaamheden van het nieuwe bedrijfsgebouw en trainingscentrum ter grootte van 1.400 m2. Met de komst naar Lansingerland tracht Shouguang Vegetable Group een platform te creëren voor kennisuitwisseling tussen Nederland en China op het gebied van tuinbouw waar, als gevolg van deze sterkere internationale verbindingen, zowel Nederland als China profijt van zullen hebben. “Het besluit voor een locatie in de regio WestHolland was geen lastige keuze. Lansingerland is een van de meest innovatieve en geavanceerde tuinbouwgebieden wereldwijd waar tuinders gebruik maken van high-tech toepassing bij kweken van gewassen” aldus Yang Ming CEO Shouguang Vegetable Industry.

Shouguang Vegetable Industry Holding Group is afkomstig uit de stad Shouguang in de provincie Shandong, de voornaamste productieregio voor groente en fruit in China. In China is Shouguang Vegetable Group actief in de volledige productieketen van groente en fruit: van gewasontwikkeling tot kweek en van verkoop tot distributie. De WestHolland Foreign Investment Agency en de gemeente Lansingerland hebben Shouguang Vegetable Group actief geassisteerd bij de keuze voor de locatie in Berkel en Rodenrijs. ”De groeiende samenwerking op het gebied van tuinbouw tussen China en Nederland leidt uiteindelijk tot concrete investeringen voor Nederland” aldus Ewald van Vliet, Burgemeester van Lansingerland.

Kennisuitwisseling
Na in juni vorig jaar een kas met een productieoppervlak van 40.000 m2 in Berkel en Rodenrijs te hebben aangekocht heeft het Chinese bedrijf zich toegelegd op het aangaan van samenwerkingsverbanden met Nederlandse bedrijven en instellingen in de tuinbouwsector. Zo wordt met Axia Seeds uit Naaldwijk een joint venture voor zaadveredeling opgericht. Samen met de Wageningen Universiteit werkt Shouguang Vegetable Group samen op het gebied van trainingen ook met GreenQ uit Bleiswijk bestaat een samenwerkingsverband. De kennisuitwisseling richt zich onder andere op kweektechnieken, zaadveredeling en voedselveiligheid.
“Wij zijn zeer verheugd met de komst van Shouguang Vegetable Group naar Lansingerland. Dit is het eerste Chinese Tuinbouw bedrijf dat investeert in de Greenport Zuid-Holland” aldus Govert Veldhuijzen, Gedeputeerde voor de Provincie Zuid-Holland.

Lange termijn
Shouguang Vegetable Group heeft lange termijn ambities voor activiteiten in de regio WestHolland en de Nederlandse tuinbouwsector. Het bedrijf is van plan op korte termijn meer investeringen te doen en het personeelsbestand in Nederland verder uit te breiden. “Dit is een concrete stap voor de samenwerking tussen Nederland en China op het gebied van tuinbouw ontwikkeling evenals een versteviging van de politieke banden tussen beide landen” aldus Zhang Jinxiong, Counselor van de Chinese Ambassade in Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.sgsccykg.com, www.sgvig.com en www.westholland.nl

 

 

print
comments powered by Disqus