dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op January 18, 2017 door: Asian News

Rotterdam luidt het Chinese jaar van de Haan in met compleet vernieuwde Nieuwjaarsviering

Welkom in het Jaar van de Haan! Dit jaar kan Rotterdam zijn culinair, cultureel en muzikaal hart ophalen tijdens het vernieuwde Chinees nieuwjaar. Naast de bekende traditionele kleurrijke parade op en rond de West-Kruiskade – waar de leeuwen, draken en het vuurwerk uiteraard aanwezig zijn – kent de viering van dit Chinees nieuwjaar ook nieuwe elementen. De Chinese cultuur zal door de hele stad op onverwachte locaties te beleven zijn. Het festivalhart blijft Wijkpark Oude Westen aan de West-Kruiskade en het festival is als vanouds gratis toegankelijk.

Unieke ervaring
De vierde week van januari – met als hoogtepunt de vuurwerkshow op de 28e – is Rotterdam the place to be. Bezoekers van dit Chinees nieuwjaar kunnen kennismaken met Chinese top chefs, lokale winkeliers die hun waar aanprijzen en traditionele en moderne Chinese activiteiten. Chinese muziek-, dans- en performances zorgen voor vertier en ook aan de allerkleinsten is gedacht. Voor hen worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een verhalenverteller die authentieke Chinese sprookjes tot leven brengt.

Programma highlights
De viering is toegankelijk voor alle culturen en leeftijden uit de stad. Zo kan er een spoedcursus Mandarijn gevolgd worden, zullen er op diverse plekken exposities zijn en is er een kooktheater met nieuw culinair talent. Er zijn Chinese theeproeverijen, Kungfu optredens en goochelaars. In samenwerking met China in Focus, de Chinese studentenvereniging van de Erasmus Universiteit, worden naast het openingsfeest op donderdag (26 januari) verschillende activiteiten georganiseerd op de campus.

Zaterdag 28 januari wordt het Chinees nieuwjaar officieel ingeluid met de bekende traditionele ceremonie. En wordt het week lang durende festival feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Organisatie
De organisatie van Rotterdam Chinese New Year ligt dit jaar in handen van het team van Vivre Productions; de succesmachine achter onder meer de festivals Rotterdamse Kost en Culinesse. Hun aanpak van Chinees nieuwjaar is een bijzondere. “Het is ongelooflijk dat de viering van Chinees nieuwjaar tot op heden zo klein is gebleven. Rotterdam kent zoveel Chinese inwoners. Ons doel is om de viering voelbaar en zichtbaar te laten zijn in Rotterdam. Het is een viering die voor alle culturen en leeftijden interessant is. Met een moderne programmering willen we ook de jonge doelgroep enthousiasmeren voor dit unieke culturele evenement,” aldus Robert Boevé.

Wanneer? 23 t/m 29 januari 2017
Waar? Verschillende locaties in Rotterdam
Toegang: Gratis
Meer info: www.rcny.nl
www.facebook.com/RotterdamChineseNewYear
WeChat: Rotterdam Chinese New Year

Foto: Evert Buitendijk Fotografie

 

 

print
comments powered by Disqus