dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op November 20, 2018 door: Asian News

Spectaculair China Light Festival binnenkort bij Ouwehands Dierenpark

De historie van het lichtfestival

Van 30 november t/m 6 januari 2019 geniet je in Ouwehands Dierenpark van het China Light Festival. Een prachtig lichtfeest in winterse sferen, dat zijn oorsprong heeft in de eeuwenoude Chinese traditie. Het Chinese lichtfestival, ook wel lantaarnfeest genoemd, wordt in China gevierd op de vijftiende dag van het nieuwe Chinese jaar. Het markeert daarmee de laatste dag en de afsluiting van de Chinese nieuwjaarsviering, maar is een van oorsprong religieus feest.

Het Lantaarnfestival van Keizer Ming
Het Lantaarnfestival is een belangrijk Chinees feest. Keizer Ming, een van de keizers uit de Handynastie (206 voor Christus tot 220 na Christus) bedacht het feest. Hij wilde het Boeddhisme bevorderen en droeg zijn volk op Boeddha te aanbidden in de nacht na de vijftiende dag in de eerste maand van het Chinese nieuwe jaar. Langzamerhand veranderde het religieuze feest in een groot volksfeest.

Eigenlijk mochten Chinezen in die tijd ’s nachts niet naar buiten. Voor het Lantaarnfestival werd die regel losgelaten. De nacht werd een ‘Vrije Nacht’. Iedereen mocht met lantaarns de straat op. Vooral  Chinese vrouwen, die vaak binnenshuis moesten blijven, bood dit de kans om er op uit te gaan en andere mensen te leren kennen. Het Lantaarnfestival werd zo een romantisch feest waar jonge mannen en vrouwen een geliefde konden uitzoeken. Noem het maar de Chinese Valentijnsdag.

Miljoenen bezoekers in China
Tot vandaag de dag is het festival een traditie. Mensen hangen lampionnen aan hun woning en bezoeken de lichtfestivals die in alle grote en kleine steden in China worden gevierd. Deze festivals trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Zowel Chinezen zelf als toeristen laten zich graag verrassen door de prachtige lichtgevende kunstwerken. Het is een traditioneel festival vol kleur, magie en sfeer. Ieder kunstwerk vertegenwoordigt een legende of symboliseert een traditioneel Chinees verhaal. 

Ontdek de magie van het Oosten
Van 30 november t/m 6 januari 2019 ontdek je in Ouwehands Dierenpark de magie van het Oosten. Tijdens het China Light Festival wordt het park omgetoverd tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Metershoge lichtkunstwerken maken je parkbezoek tot een onvergetelijke ervaring!

 

Bron: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Foto: ©Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

 

print
comments powered by Disqus