dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op July 8, 2015 door: Asian News

China Construction Bank opent filiaal in Amsterdam

Eén van de grootste banken in China, China Construction Bank (CCB) heeft afgelopen week een vestiging geopend in Amsterdam. Hiermee tonen zij het vertrouwen in een positieve economische en financiële samenwerking tussen China en Nederland. “Nederland beschikt o.a. over een aangename omgeving, een gezond ecosysteem, levendige handelsactiviteiten en investeert ook goed in het milieu. Als financieel hart van Nederland is Amsterdam een uitstekende optie voor wereldwijde investeringen”, aldus Guo, voorzitter van CCB.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is verheugd over de aanwezigheid van CCB in zijn stad: “Amsterdam heeft de ambitie om tot de vijf sterkste regio’s in Europa te behoren in 2020”, aldus Van der Laan. “Met de komst van Chinese bedrijven, zoals China Construction Bank, is Amsterdam een stap dichterbij het realiseren van deze ambitie. Daarnaast is de aanwezigheid van CCB in Amsterdam een teken van hoe belangrijk de handelsbetrekkingen tussen China en Nederland zijn. In de komende jaren zal deze relatie alleen nog sterker worden”.

Het nieuwe filiaal in Amsterdam is een onderdeel van de overzeese uitbreiding van CCB, welke Europa altijd al heeft beschouwd als een belangrijke markt voor overzeese samenwerking en ontwikkeling. Sinds de oprichting van CCB Europe in 2013 heeft de bank haar netwerk al uitgebreid naar o.a. Frankrijk, Spanje en Italië.

 

 

print
comments powered by Disqus