dutch versionchinese version

chinezennederland

Gepubliceerd op November 27, 2014 door: Asian News

BasQ Kitchen brengt Baskenland naar de Markthal

Ongeveer twee maanden geleden opende de overdekte Markthal in Rotterdam haar deuren. Veel eetkraampjes, winkels en horecagelegenheden hebben zich er gevestigd en hun draai gevonden, waaronder BasQ Kitchen die op 17 oktober haar deuren opende. Afgelopen maandag organiseerde BasQ Kitchen succesvol hun grand opening voor relaties en leveranciers. Hierbij waren o.a. Nick van Zetten (horeca consulent), Dennis Martherus (eigenaar), Alvaro Martinez (Executive chef) en Kevin Chow (eigenaar) aanwezig. BasQ Kitchen is geïnspireerd door de Baskische keuken anno 2014 en Alvaro Martinez is de Executive Chef hiervan. Hij heeft zijn sporen verdiend bij de befaamde restaurants Arzak, Martin Barasategui en El Bulli in Spanje en zwaait nu de scepter bij Restaurant Sukam in de Spaanse provincie Bizkaja, dat deel uit maakt van Baskenland.

De Baskische keuken behoort tot één van de beste keukens van Spanje en onderscheidt zich door pintxos; lekkernijen die geplaatst worden op of rondom een stokbroodje. Elk gerechtje is dus letterlijk en figuurlijk een kunstwerkje op zichzelf. Martinez opende BasQ Kitchen samen met Kevin Chow en Dennis Martherus, ondernemer en eigenaar van de beroemde, 67 jaar oude Spaanse eethuis Centra in Amsterdam, en brengen zo een stukje Baskenland naar Nederland. Matherus is half-Baskisch en wilde van kleins af aan al een Baskisch restaurant openen in Nederland. Dit is de eerste, maar hij sluit niet uit om in de toekomst meerdere Baskische restaurants te openen. BasQ Kitchen maakt gebruik van authentieke Baskische ingrediënten en producten, en de koks bereiden elke dag de gerechten vers. Er wordt met de seizoenen meegekookt, waardoor het betaalbaar blijft. Martinez heeft de menukaart ontwikkeld en bezoekt Rotterdam regelmatig om ervoor te zorgen dat de Baskische keuken hier voet aan de grond krijgt.
IMG_8556

Ze zijn dagelijks geopend van 10:00 uur tot 23:00 uur, en je kunt er elk moment van de dag terecht, bijvoorbeeld voor een huisgemaakte Baskische taart in de ochtend, pintxos als lunch of tapas voor de borrel. Daarnaast hebben ze een uitgelezen dinerkaart met onder andere verse vis, schaaldieren, vlees en vegetarische gerechten en is er keuze tot 15 Baskische en Spaanse open wijnen. Inmiddels heeft BasQ Kitchen al heel wat positieve reviews gekregen van recensenten zoals Mac van Dinther en Wim de Jong, wiens review ook in het NRC Handelsblad is verschenen. Tijdens de opening konden we deze positieve beoordelingen enkel beamen. Hoewel de gerechten klein zijn, zijn ze rijk en vol van smaak. Het is namelijk niet te flauw, niet te zoutig of te gaar, maar precies goed. Na het eten van enkele kleine pintxos gerechten heb je al gauw een voldaan en verzadigd gevoel.

BasQ Kitchen
Markthal Rotterdam
Grote Markt 188
3011 PA Rotterdam
+31 (0)10 414 00 99
info@basqkitchen.nl
www.basqkitchen.nl

print
comments powered by Disqus